Japán mentás muffin

 

mentás muffin

Az embereket két táborra lehet osztani: a mentás csokoládét imádók és utálók csoportjára. Én nagyon odavagyok ezért az ízkombinációért, úgyhogy nagy örömmel találtam a receptre és ajánlom azoknak akik szintén imádják ha összeolvad a csoki és a menta ízvilága a szájukban!

 

A desszert egy omlós, puha tésztából és egy selymes csokoládémázból áll. A mázban a borsmentakivonat és az étcsokoládé dominál, a tésztába egy kis mentás csokoládé kerül. Ha nem szeretnénk a kedvenc csokoládénkat a süteménytésztába tenni, akkor helyettesíthetjük sima ét- vagy tejcsokoládéval, de akkor picivel több borsmentakivonat kerüljön mellé, hogy a tésztában is érvényesülni tudjon az íze. 

Bár a recept hivatalosan muffinokra vonatkozik, ha nincs kedvünk a formákba töltéssel bűvészkedni, nyugodtan el lehet készíteni a süteményt egy kisebb méretű tepsiben is. A csokoládémázhoz a csokit és a vajat vízgőz fölött olvasszuk meg, különben könnyedén kicsapódik a kakaóvaj. 

Ehhez a süteményhez különösen jól passzol egy csésze kávé, a menta és a csokoládé ízét is kiegészíti a kicsit kesernyés aroma. Ha szeretnétek lenyűgözni a vendégeiteket, akkor ez a muffin-kávé páros a legjobb választás.

 

Hozzávalók 18 adaghoz:
30 dkg liszt
30 dkg cukor
7,5 dkg kakaópor (cukrozatlan)
16,5 dkg vaj
3 darab tojás
2 dl tej
15 dkg mentás  vagy sima étcsokoládé
3 csepp doTERRA  japán menta
1 tk sütőpor 
fél tk szódabikarbóna
negyed tk só
 
Csokoládémázhoz
10 dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
3-4 csepp doTERRA japán menta
 
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 20 perc
 
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki muffinpapírral 18 darab formát vagy sütőpapírral egy kisebb méretű tepsit.
 A lisztet, kakaót, sütőport, szódabikarbónát, sót keverjük össze egy tálban.
 A vajat és a cukrot haberővel keverjük krémesre. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, keverjük, míg homogén nem lesz. Részletekben adjuk hozzá a lisztes keveréket, közben öntsük hozzá a tejet és a borsmentakivonatot. A mentás csokoládét törjük apró darabokra, majd keverjük bele a süteménytésztába.
 A tésztát a formák kétharmadáig kanalazzuk. 15-20 percig süssük őket, ha elkészültek, rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
 A mázhoz a csokoládét és a vajat vízfürdő felett olvasszuk meg. Ha folyékony, keverjük bele a borsmentakivonatot is. Locsoljuk meg vele a muffinok tetejét, készen is vagyunk.
 
recept :SÓSBORS Sági Zsófia

muffin, konyha

Cookie-kat használunk

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek egy része nélkülözhetetlen az oldal működéséhez, míg mások az oldal és a felhasználói élmény javítását segítik (követő cookie-k). Ön eldöntheti, hogy engedélyezi-e a sütiket vagy sem. Felhívjuk figyelmét, hogy ha elutasítja őket, előfordulhat, hogy nem fogja tudni használni a webhely összes funkcióját.